ΠΟΕΣΕ: Καταγραφή ελληνικών συνταγών

Από τη Μαγνησία θα ξεκινήσει η προσπάθεια καταγραφής της ελληνικής γαστρονομικής ταυτότητας. Τοπικά προϊόντα και συνταγές θα είναι από τα πρώτα που θα συμπεριληφθούν στο προφίλ της ελληνικής κουζίνας.
 Καταγραφή ελληνικών συνταγών

 

Η πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, ανακοινώθηκε χθες από τον Πρόεδρο, Γιώργο Καββαθά και αναλαμβάνεται σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας, Απ. Αθανασό.
Θα γίνει στο πλαίσιο του πρώτου
Πανελληνίου Συνεδρίου Εστιατόρων που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από 2 έως 6 Απριλίου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα πλαισιωθούν από έκθεση τροφίμων και ποτών και έκθεση εξοπλισμού καταστημάτων. Στόχος είναι δε, να καθιερωθεί σε ετήσια βάση και από το 2015 να αποκτήσει διεθνή προσανατολισμό. Στα σχέδια των διοργανωτών είναι μέσα στο 2015, να κληθούν να συμμετέχουν Έλληνες σεφ από όλο τον κόσμο ή σεφ που ασχολούνται με την ελληνική κουζίνα, προκειμένου μέσα από το συνέδριο να αναδειχθεί η διατροφική αξία των ελληνικών προϊόντων και η σημασία της ελληνικής γαστρονομίας.
Η ελληνική κουζίνα έχει κερδίσει την αναγνώριση της UNESCO ως πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν έχει γίνει όμως καμία συστηματική προσπάθεια καταγραφής της σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ελληνική γαστρονομία είναι άμεσα συνυφασμένη με τον τουρισμό και ως τέτοια θα αναδειχθεί.
Πηγή: www.e-restaurant.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: